Ingredienser
-
500 gram Köttfärs
-
2 burkar/förpackningar Passerade tomaterGår bra med krossade också men mjukare smak med de passerade tomaterna.
-
2-4 klyfter Vitlök
-
1 st Gul lök
-
2 st tärningar Grönsaksbuljong
-
1 förpackning BaconI tärningar
-
3-4 st Morötter
-
1 msk torkad Persilja
-
efter önskad styrka Chiliflakes
-
1 msk Grillkrydda
-
Salt
-
Peppar
-
Att steka i. Smör
-
3 st Soltorkade tomaterklipp i mindre bitar med sax.
Tillagning
Steg
1
Klar
|
Stekning!Börja med att steka de hackade lökarna i smör. Lägg i större gryta med de passerade tomaterna , de klippta soltorkade tomaterna och buljongtärningarna. |
2
Klar
|
Riv morötterna!Skala och riv morötterna och blanda i dem i såsen, morötterna gör så att såsen blir mycket saftigare. låt stå och puttra i ca 10 minuter, se till dock att ha svag värme så det inte bränns vid i botten. Tillsätt persiljan på slutet. |
3
Klar
|
TIPS!Se till att göra dubbelsats när du ändå håller på att laga maten. Köttfärssås är så gott och smidigt att ha i matlådan. |