0 0
Fröknäcke!

Dela på sociala medier

Kopiera och dela denna URL

Ingredienser

1 dl Linfrö
1 dl Pumpafrö
1 dl Sesamfrö
1 dl Solrosfrö
1 dl Kruskakli
3 dl Vetemjöl
1 tsk Salt
1 tsk Rosmarin Torkad, Mald
1 dl Solrosolja
4 dl Vatten
Flingsalt

Favoritmarkera detta recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Fröknäcke!

Kök

    Salt, krispigt och gott.

    • Lätt

    Ingredienser

    Tillagning

    Dela

    Beroendeframkallande Fröknäcke! Enkla att göra! Ett tips, försök att få dem så tunna som möjligt då de då blir superfrasiga och goda!

    (Visited 53 times, 1 visits today)

    Steg

    1
    Klar

    Blanda alla torra ingredienser.

    Blanda linfrö,solrosfrö,pumpafrö,sesamfrö,fiberhusk,mjöl, salt och rosmarin i en bunke med en slev.

    2
    Klar

    Koka vatten och olja.

    Koka vatten och olja i en kastrull.

    3
    Klar

    Blanda ihop.

    Häll i vatten/oljan i bunken med de torra ingredienserna och rör om. Smeten ska vara lite lös och geleig.

    4
    Klar

    Baka ut!

    Klicka upp på plåt som du lagt bakplåtspapper på. Bre ut med ett annat bakplåtspapper så att du får en jämn tunn deg. Skär medsamma ut i rutor så stora kex du vill ha. ( ca 25 st /plåt brukar vara lagom) Strö sedan ut flingsalt och in i ugnen. Har du varmluftsugn så sätt in två plåtar åt gången på 170 grader i 30 minuter. Bryt isär när de svalnat.

    5
    Klar

    Tips!

    Baka ut all smet på en gång på bakplåtspapper, då det är mycket lättare att få den tunn när smeten är varm.

    Pia Larson

    Receptrecensioner

    Det finns ännu inga recensioner för detta recept.
    föregående
    Avovado & Mango sallad!
    nästa
    Nutella-kakor med flingsalt!
    föregående
    Avovado & Mango sallad!
    nästa
    Nutella-kakor med flingsalt!

    Lägg till kommentar